Pictures/foto's

Special

Royal de Luxe is a French mechanical marionette street theatre company. They were founded in 1979 by Jean Luc Courcoult. Based in Nantes, the company has performed in France, Belgium, England, Germany, Iceland, Chile and Australia.They were in Antwerp on 20, 21 and 22 august 2010. Of course I was there and took some pictures with my compact camera.

 

Royal de Luxe is een Franse theatergroep die straattheater maakt met reusachtige mechanische marionetten. De groep werd opgericht in 1979 door Jean Luc Courcoult, en is gebaseerd in Nantes. Ze hebben opgetreden in Frankrijk, België, Engeland, Duitsland, Ijsland, Chili en Australië.
Deze theatergroep bezocht meermaals Antwerpen. In 1998 kwamen ze met hun grote Reus en kleine Reus "Terug uit Afrika". In 2006 wandelden de Sultan der Indiën, de Olifant en de Kleine Reuzin door de straten. In 2010 werd een reuzegrote Duiker uit het Kattendijkdok opgevist die op zoek ging, eerst naar zijn Hand en dan naar de Kleine Reuzin. Het evenement bracht zo'n 800.000 mensen op de been, waaronder wij natuurlijk! Ik kon het niet laten om "enkel" foto's online te zetten genomen met mijn pocket toestel.

www.royal-de-luxe.com